Pengikut Setia

Shaklee

Saya adalah pengedar Shaklee anda yang Sah bagi kawasan Putrajaya, Kajang, Bangi dan Kuala Lumpur. Jika anda ingin mendapatkan Supplemet Shaklee anda yang original boleh hubungi saya. Pelanggan-pelanggan saya akan mendapat konsultasi percuma dan jadual pemakanan percuma dari saya. Penghantaran seluruh Malaysia termasuk Indonesia.

Boleh layari Website Shaklee saya di https://fitmomscorner.blogspot.com


Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, August 9, 2011

Buka Puasa at Red Onion Restaurant Kota Kinabalu


Selamat Berbuka Puasa, arini dah hari yang ke-9. Pejam celik pejam celik dah nak 10 hari kita berpuasa kan?? kejap ja rasanya. Alhamdulillah, dapat merasa Ramadhan yang ke-9 tahun ni. Macam biasa, bila time Ramadhan ja korang semua mesti cari Buffet Ramadhan yang murah-murah kan?? haaaaaa ni ada satu tempat yang aku bole syor kan. Tapi tempat ni kat Kota Kinabalu la plak k, so sorry la sapa-sapa yang duk KL tak dapat den nak promo sampai ke KK. Tapi kan, memamg berbaloiiiiiiiiii!! Murah and sedap masakan dia. Masakan ala Kampung. Sangat sedappppp!!

Jangan cerita panjang sangat, meh kite tengok apa nama restaurant tu...

Restaurant Red Onion!! Area Jalan Pintas..memamg terbaik beb, so sapa-sapa yang kat KK nak rasa masakan semenanjung yang memang rasa semenanjung meh la datang kat Red Onion. Speciality dia Ikan Asam Pedas and Masak Lemak Cili Api, memang kaw kaw la...

Sempena berbuka puasa, Red Onion ada buat Buffet Ramadhan dengan hanya RM12.90 sahaja..murah kan?? Menu ok la, ade starter, main course and dessert and air minuman. Kira lengkap la, air bole refill ok. Berapa banyak ko nak amik amik la...hehehe..

Tapi kalu you all semua tak mau makan Buffet pun tak pe, ada ja ala carte yang sedap-sedap. Banyak pilihan la. Sup and tomyam pun ade kat sini.



Kedudukan kedai di hujung skali berjiran dengan GDEX. Bersebelahan dengan Shell Station. Angin dia macam duduk kat tepi pantai. Memang klas ko..walaupun bukan tepi pantai tapi angn dia perrhhhh sungguh best..


Buffet Ramdhan Special RM 12.90 sekepala. Starter, Main Course and Dessert. Lauk memang masakan kampung. Siap ada ulam-ulam, budu, sambal belacan, ikan bakar and banyak lagi la..kalu nak tau meh datang restaurant ni la..



Ni menu tuk starter. Aku amik air segelas, buah skit, popia and karipap. Untuk buat buat perut jangan terkejut. Mula dengan Kurma.


Ni plak lauk pauk yang di hidangkan, banyak jugak la pilihan. Masak lemak cili api ada macam2 contoh ayam masak lemak, perut masak lemak, siput masak lemak. Then ade asam pedas ikan. sayur goreng, Ikan bakar, paru berlado..dan macam-macam..memang tak cukup pinggan..hahahaha..


Ni adalah keadaan Restaurant Red Onion, setting dia sangat menarik dan comfy ja. Bersih Gred A. Pekerja baik-baik. Kebetulan time kami buka puasa tu ramai pulak orangnya. Kebanyakkan semenanjung. Sapa-sapa yang rindu masakan semananjung boleh mai sini k. 


Ni la chef dia, asal Sg Petani Kedah, aku lupa nama dia. Upppsss amik gambar curi..sorry Chef!! Actually dia ipar Bos aku. that's why la kami pergi buka sini. Memang sedap pun makan sini. Kira berbaloi la..nant kita mai lagi ya chef..Kalu tak silap Bos aku panggil dia Jai, mungkin Chef Jai kut. Dia ni memang sebelum ni hotel punya chef. That's whay sedapppppp..


The Menu RED Onion "Authentic Malay Cuisines"

Sapa yang berminat nak pergi ni bawah ni aku ada letak alamat.

Red Onion Restaurant,
Block C, Ground Floor, Lot 1,
88 Market Place,
Lorong Pusat Komersil 88/2,
Jalan Pintas, Kepayan,
88300 Kota Kinabalu

Tel: alaaaaaa aku lupe nak amik..sorry..

K jangan lupe mai sini k, makan sini sedap...tak kira la bulan puasa ke tak bulan puasa..memang sedap..hehehe

5 comments:

  1. Alaaa jalan pintas area mana ni? kepayan yg otw ke epot ka

    ReplyDelete
  2. Cinoi, Ko tau dari sembulan, lalu terowong, terus saja sampai jumpa Shell Station, kedai dia di sebelah shell tu..bukan sebelah betul2, tp nampak la red onion berdekatan..kedai ujung skali..

    ReplyDelete
  3. Bukan Jalan Pintas..Jalan Lintas hehehe

    ReplyDelete
  4. mcm dah xde je kedai ni. cari xjumpe pun

    ReplyDelete

Cecube Klik Sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RSS